Materialen

Aluminium
Na het produceren van aluminium producten worden ze gepoedercoat met een grondlaag en daarna afgewerkt met een krasvaste kleurlaag. Aan de binnenkant van de plantenbakken wordt een speciale primer aangebracht. Bij water elementen wordt een speciale epoxy coating aangebracht waardoor deze water dicht zijn. Alle RAL-kleuren en maatwerk zijn mogelijk.  
Onderhoud
Bij een normale belastingsfactor dient de bak jaarlijks tenminste tweemaal gereinigd te worden. Voor al de te gebruiken reinigingsmiddelen geldt, dat deze de toegepaste materialen en hun oppervlaktebehandeling niet mogen beschadigen of aantasten. Alleen het gebruik van neutrale middelen, met een pH-waarde van tussen 6 en 8 is toegestaan. Daarbij mogen deze middelen niet krassen.Het reinigen met staalwol, schuurpapier, oplosmiddelen e.d. is eveneens niet toegestaan. Reinigen met een hogedrukinstallatie kan schade veroorzaken. Bij lichte verontreiniging van het gepoedercoate oppervlak, is het te adviseren om dezelfde middelen toe te passen als voor de reiniging van glas noodzakelijk is. Er dient altijd royaal nagespoeld te worden met water.

In onze webshop vindt u de aluminium cleaner die wij aanraden om de uw aluminium producten te onderhouden

CorTenstaal 
CorTenstaal  is een onverwoestbaar materiaal met een warme uitstraling. CorTenstaal is een sterk en weervast type staal dat de eigenschap bezit om zich bij blootstelling aan de buitenlucht te bedekken met een beschermende roestlaag. Deze natuurlijk vaste roestlaag vormt de bescherming tegen verdere corrosie. Standaard materiaaldikte is 2mm. Bijna elke maatvoering  en matereriaaldikte is bespreekbaar

Cortenstaal wordt ongeroest aangeleverd, na 2-4 maanden stopt het roestproces. Tot die tijd zullen deze plantenbakken roestwater afgeven.

Een goede drainage/ afwatering onderin de plantenbak is noodzakelijk, er mag géén overtollig water in de bak blijven staan. Omdat Hydrokorrel water vast houdt, is dit als drainage materiaal niet aan te bevelen.

Géén overlooppijpjes aanbrengen.

Onderhoud
Producten van cortenstaal hebben geen onderhoud nodig. Echter, wil je roestwater voorkomen, dan kan er speciale vernis worden aangebracht. Door het aanbrengen van vernis wordt het staal afgesloten van zuurstof waardoor het roestproces stopt en ook geen roestwater meer afgeeft.

In onze webshop vindt u de cortenstaal vernis die wij aanraden om de uw cortenstalen producten te onderhouden

Hardhout
Onze hardhouten producten worden gemaakt van tropisch hardhout. Wij verwerken enkel tropisch hardhout wat duurzaamheidklasse 1 heeft. Door het gebruik van het hardhout creëren we duurzame producten met een warme uitstraling. Door de hoge duurzaamheid heeft het geen behandeling nodig. Als u de bakken niet behandeld zullen de plantenbakken geleidelijk ‘vergrijzen’. Het ‘vergrijzen’ heeft geen invloed op de kwaliteit van de bakken. Er wordt gebruikt gemaakt van RVS bevestiggingsmateriaal. Bij plantenbakkenwordt de binnenzijde bekleed met anti worteldoek.

Polyester  
Onze polyester producten worden uitgevoerd in hoogwaardig gewapend polyester. Doordat de bewapening in de hoeken wordt doorgelegd, kunnen de hoeken niet uitscheuren.
De producten zijn door en door gekleurd. Standaard kleur is antraciet, RAL 7021 voor de plantenbakken en zuiverwit RAL9010 voor de wanden. maar er zijn andere kleuren mogenlijk.
Onderhoud
Bij een normale belastingsfactor dient de bak jaarlijks tenminste tweemaal gereinigd te worden. Voor al de te gebruiken reinigingsmiddelen geldt, dat deze de toegepaste materialen en hun oppervlaktebehandeling niet mogen beschadigen of aantasten. Alleen het gebruik van neutrale middelen, met een pH-waarde van tussen 6 en 8 is toegestaan. Daarbij mogen deze middelen niet krassen. Het reinigen met staalwol, schuurpapier, oplosmiddelen e.d. is eveneens niet toegestaan. Reinigen met een hogedrukinstallatie kan schade veroorzaken.

In onze webshop vindt u de polyester cleaner & protector welke wij aanraden om de uw polyester producten te onderhouden

Polymeerbeton
gegoten Composietsteen is door de sterkte van het materiaal ideaal voor gebruik in openbare ruimtes. Het materiaal heeft een zeer hoge druk- en treksterkte en is vele malen hoger dan vezelversterkte beton. Natuurlijke mineralen gemengd met bindmiddelen die meer en meer recyclebaar worden. De plantenbakken zijn niet onderhevig aan slijtage. Tevens zijn de bakken 100% waterdicht dus uitermate vorstbestendig  en door de dichte structuur  zal het materiaal geen vuil opnemen. Leverbaar in donker antraciet en betonkleur. 

Verzinkt staal
Materiaaldikte van verzinkte plantenbakken is standaard 4mm. Eerst wordt het staal ontvet en vervolgens gebeitst (om alle oppervlakteonzuiverheden te verwijderen). Het ontvetten geschiedt over het algemeen met een hete, sterk alkalische oplossing. Tijdens het verzinkproces wordt ervoor gezorgd dat er een legering ontstaat tussen staal of ijzer en zink, met daaromheen vaak nog een laagje puur zink. Het staal wordt ondergedompeld in gesmolten zink met een temperatuur van ± 450 °C. Door de temperatuur ontstaat er een legering. Onze verzinkte plantenbakken krijgen een speciale nabehandeling waardoor er een ‘oldlook’ ontstaat.

Stalen haarden
Onze haarden worden geproduceerd uit 3mm Cortenstaal en dubbelwandig uitgevoerd. Dus duurzaam geproduceerd voor een jarenlange vuurbeleving . Tevens kunnen wij voor een meerprijs deze haard behandelen met een zwarte hitte bestendige lak. Een gespoten haard zal elk jaar bijgewerkt moeten worden hittebestendige lak. Onze haarden zijn allemaal voorbereid dat u deze ook kunt gebruiken als BBQ. Op onze website kunt u alle modellen en bijbehorende accessoires bekijken. Wij hebben bewust gekozen voor zeer degelijke en duurzame materialen. Wij geven dan ook 5 jaar garantie op alle materialen.

In onze webshop vindt u de hittebestendige lak die wij aanraden om de uw cortenstalen producten te onderhouden

Gebruik
Voor het aanmaken van de haard gebruikt u het beste een aanmaakblokje.  Bovenop het aanmaakblokje legt u enkele stukjes zeer droog en snel brandend hout. Belangrijk is dat u kleine hoeveelheden hout gebruikt en het pas aanvult als het vuur zuiver brandt. Rook is een gevolg van onvolledige verbranding. Zorg voor voldoende zuurstof in je vuur en gebruik géén naaldhout. Als het vuur warm genoeg is en u géén vochtig hout gebruikt, zal het vuur zo min mogelijk roken. Belangrijk is dat er zo diep mogelijk in de haard gestookt wordt. De buitenkant van de haard  kan zéér warm worden.  

Waterelementen ( vijvers & watertafels ) in de winter
• Bij vorst, altijd de stekker uit het stopcontact halen.
• De waterstand laten zakken tot zeker met 10 cm onder de rand.
• Een ‘vorstvrijhouder’ is aan te bevelen. ( te koop bij ieder tuincentrum of bouwmarkt ).
• Pomp kan in het water blijven als aan bovenstaande eisen is voldaan.
• U kunt ook de pomp uit de vijverhalen en op een vorstvrije plek onder water laten overwinteren.  

© 2013 - 2023 Het Tuinleven | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel